НовиниНовини КиївщиниОбухівська ДПІ ГУ ДПС у Київській області

ГУ ДФС у Київській області інформує

Київська митниця ДФС передала до Національного історико- культурного заповідника «Чигирин» культурні цінності, збережені від незаконного вивезення за межі України

Як уже повідомлялося, за минулий рік працівниками Київської митниці ДФС в пункті пропуску «Бориспіль» збережено від незаконного вивезення за кордон 4 старовинних самовари кінця ХIX – початку ХХ століття з клеймами самоварних фабрикантів Баташових.

Нагадаємо, що в травні минулого року три старовинні самовари намагався незаконно вивезти у багажі до Тегерану наш співвітчизник.

Два з цих самоварів, які за рішенням суду визнано оригінальними виробами, культурною цінністю, як об’єкт матеріальної культури, що має історичне значення, днями передано до Національного історико-культурного заповідника «Чигирин», що на Черкащині.

Цей захід відбувся відповідно до наказу Міністерства культури України “Про передачу вилучених або конфіскованих культурних цінностей, обернених відповідно до закону в дохід держави, для постійного зберігання в державну частину музейного, бібліотечного та архівного фондів або релігійним організаціям”, направленого листом Державної фіскальної служби України «Про розпорядження культурними цінностями» відповідно до рішення Експертно-фондової ради з питань безоплатної передачі вилучених або конфіскованих культурних цінностей, обернених відповідно до закону в дохід держави для постійного зберігання до національного історико-культурного заповідника «Чигирин».

Разом з тим зазначимо, що найближчим часом ще один самовар, вилучений під час незаконного вивезення за кордон працівниками Київської митниці ДФС, буде передано до столичного Національного науково-дослідного реставраційного центру.

Довідково: тульські промисловці прославилися не лише зброєю, а й самоварами Баташова. Самоварна фабрика братів Баташових, яка була оснащено за останнім словом техніки, приносила чималий прибуток. Лише у 1885 році було продано 11 тисяч самоварів цієї фабрики.

 

На Київщині з початку року припинено діяльність 3 підпільних виробництв

З незаконного обігу у поточному році оперативні працівники вилучили товарно-матеріальні цінності на загальну суму у 4,8 млн. грн., в тому числі підакцизної групи на суму 2,7 млн. грн., з яких:

  • лікеро-горілчані вироби у кількості 660 дал на суму 1 млн. грн.;
  • паливно-мастильні матеріали у кількості 45,5 тонн на суму 972 тис. грн.;
  • спирту у кількості 543,7 дал на суму 598 тис. грн.;
  • автомобілів 1 од. на суму 130 тис. грн.;
  • тютюнових виробів 500 пачок на суму 7,2 тис. грн.

Крім цього, вилучено з обігу 1,5 тис. підроблених акцизних марок.

За результатами проведених оперативними підрозділами заходів, припинено діяльність 3 підпільних виробництва, з  яких 2 – з незаконного виготовлення лікеро-горілчаних виробів та 1 хімічної продукції.

За даним напрямком роботи розпочато 1 кримінальне провадження за
ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).

 

У Київській області зростає рівень довіри до електронних сервісів

З початку року до територіальних органів ГУ ДФС у Київській області звітність з ПДВ за січень 2018 року в електронному вигляді подали 99,1 % платників (за січень 2017 року – 97 %). З акцизного податку в електронному вигляді подало декларацію 82,2 % платників (за січень 2017 року – 86,5%). Декларацію з податку на прибуток підприємства за 2017 рік в електронному вигляді подало 70,1 % платників (за  2016 рік – 69,9 %). Декларацію платника  єдиного податку за 2017 рік в електронному вигляді подало 42,9 % платників (за  2016 рік в електронному вигляді подало – 39,7 %).

 

Підрозділи аудиту: на Київщині зменшилася кількість перевірок

Протягом січня-лютого 2018 року підрозділами аудиту Київської області проведено 108 документальних перевірок, в тому числі 29 планових та 79 позапланових перевірок. Зменшення кількості проведених перевірок свідчить про суттєве зниження фіскального тиску на платників податків області.

За результатами проведених документальних перевірок донараховано узгоджених податкових зобов’язань в сумі 257,4 млн. грн., в тому числі за актами звітного року – 15,8 млн. гривень.

Станом на 1 березня 2018 року 7,9 млн. грн. вже надійшли до бюджету грошовими коштами. Крім того, в ході документальних перевірок зменшено неправомірно задекларовані підприємствами збитки на суму 58,5 млн. грн., що дозволить у майбутніх періодах упередити несплату зазначених податків до бюджету, також, зменшено суму від’ємного значення різниці між податковими зобов’язаннями та податковим кредитом з ПДВ в розмірі 5,7 млн. гривень.

Крім того, за січень-лютий 2018 року проведено 233 фактичні перевірки платників податків, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, за результатами яких до порушників податкового законодавства застосовані штрафні санкцій на загальну суму 5,3 млн. грн., з яких 1,2 млн. грн. сплачено до бюджету.

Показати ще
WordPress Lessons