НовиниНовини ОбухівщиниОсвіта та наука

Праправнучка Т. Г. Шевченка разом із Українською СЗОШ І-ІІІ ступенів №2 вшановує великого Кобзаря

12 березня 2018 року в рамках декади, присвяченої життю і творчості Т. Г. Шевченка, та з нагоди 104-ї річниці від дня народження у школі відбувся відкритий захід «Тарас Григорович Шевченко – великий син великого народу».

З перших хвилин у актовій залі школи запанувала атмосфера урочистості. З дитячих уст лунали вірші славетного Кобзаря, демонструвалися сценки з життя малого Тараса.  Демченко Максим, Завацька Аріна, Михайлова Тетяна, Єльшов Нікіта, Горовецький Богдан, Пляс Аліса, Скачко Софія, Ляшок Дмитро, Радченко Влада, Михайлюк Віталій, Поліщук Єва, Вишенський Микола, Воскодавенко Максим, Бугайська Марина, Безручко Маргарита, Волоконський Дмитро,  Якименко Поліна, Миколенко Ольга  та їхній наставник Наталія Миколаївна Сахно були переконливими, артистичними та щирими.

Родзинкою заходу був виступ шанованої гості, праправнучки Т. Г. Шевченка по лінії сестри Катерини, письменниці, президента Всеукраїнського благодійного культурно-наукового фонду Т. Г. Шевченка Людмили Олександрівни Красицької. Вона коротко розповіла про життя великого поета, про деякі маловідомі факти з історії родини Шевченків. А також познайомила присутніх з напрямками роботи фонду імені Т. Г. Шевченка. Людмила Олександрівна подарувала у шкільну бібліотеку  науково-популярне видання «Шевченківський краєзнавчий альманах» за три останні роки, які сама і редагувала та бібліотечку власних книжок «Тут, на нашому кутку».

Насамкінець директор школи Тамара Борисівна Дидик подякувала всім і сказала: «Дякую вам. Я пишаюся вами. Сьогодні завдяки вам я ще раз переконалася в тому, що ми, українці, сини та доньки величної держави і що тільки така держава могла подарувати світові великого Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка».

5 019 5 025 5 027 5 038 5 049 5 058

Показати ще
WordPress Lessons