НовиниНовини КиївщиниОбухівська ДПІ ГУ ДПС у Київській області

На Київщині припинено діяльність підпільного цеху з незаконного виготовлення спирту

Працівники оперативного управління, слідчого управління фінансових розслідувань, управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Київській області спільно із співробітниками прокуратури Київської області і управління захисту економіки у м. Києві департаменту захисту економіки Національної поліції України припинили діяльність підпільного цеху з незаконного виготовлення спирту.

У ході досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що у м. Бориспіль, Київської області невідомими особами здійснюється незаконна діяльність по виготовленню спирту. Готова продукція розливалась в пластикові ємності, які в подальшому реалізовувалась на території Київської області.

Кримінальне провадження розпочато за ч. 2 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів), у рамках якого проведено огляд приміщення, в якому виготовлялась і зберігалась готова продукція.

У результаті з незаконного обігу виявлено та вилучено товарно-матеріальні цінності на загальну суму понад 2,5 млн. грн., з них підакцизних товарів на суму близько 2,2 млн. грн., а саме:

  • Спирт у кількості 875,5 дал орієнтовною вартістю 2,2 млн. гривень;
  • Обладнання і знаряддя для масового виробництва спирту (пристрій з приєднаними до нього шлангами для переробки спиртовмісної рідини; порожні пластикові пляшки об’ємом 10 та 5 літрів; 3 садові насоси) орієнтовною вартістю 350 тис. гривень.

Станом на теперішній час, вирішується питання щодо накладення арешту на майно, вилучене в ході проведення вищевказаного огляду.

Досудове розслідування кримінального провадження триває.

Показати ще
WordPress Lessons