НовиниНовини КиївщиниНовини Обухівщини

Новини Уряду

 

Прем’єр-міністр: Стабільний і впевнений розвиток бізнесу – мета економічних реформ Уряду

 Нова якість освіти допоможе у переході від сировинної економіки до економіки доданої вартості, – Володимир Гройсман

 Децентралізація посилює відповідальність місцевої влади і вимогливість громади до своїх керівників, – Глава Уряду   

 Глава Уряду: Перше і головне питання співпраці з МВФ – створення Антикорупційного суду

 Ми продовжимо розбудову прикордонної інфраструктури в рамках нових програм, – Володимир Гройсман

Прем’єр-міністр: Стабільний і впевнений розвиток бізнесу – мета економічних реформ Уряду

Стабільний та впевнений розвиток бізнесу, який є ключовим джерелом залучення інвестицій та запорукою зростання економіки, – мета економічних реформ Уряду. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з представниками ділових кіл Сумщини.

«Головне почути реальний сектор. Для мене це дороговказ. Мета Уряду, аби ми вийшли на стале зростання 5% плюс. Для цього потрібні інвестиції. Саме бізнес забезпечує інвестиції. А ми займаємося створенням умов для ведення бізнесу», – сказав Глава Уряду.

Він наголосив, що суттєвими кроками вперед є рішення щодо дерегуляції, змін у роботі фіскальних органів, змін в роботі контролюючих органів. «Ми змінюємо систему контролю та нагляду – тільки ризикоорієнтовані підходи», – зазначив Володимир Гройсман.

Він підкреслив, що сьогодні в багатьох сферах немало проблем, і більшість систем треба збирати «по краплинах». Але робота ведеться. Так, в частині сприяння експорту створені Експортно-кредитне агентство, існує Офіс з просування експорту та Офіс залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest.

«Свого часу я був зацікавлений у формуванні умов для технічного переобладнання. Для більшості секторів можливість модернізації була надважлива. І ми таку можливість надали – через розстрочку зі сплати ПДВ, – сказав Володимир Гройсман. – Ми так само готуємо і впроваджуємо рішення щодо просування власного виробництва та надання пріоритету власному продукту. Так, ми компенсуємо 25% вартості української сільгосптехніки з локалізацією 50% плюс. Ми впроваджуємо програму підтримки аграріїв, передусім фермерів».

Не менш цікавий досвід напрацьований по лінії кооперації зі світовими гігантами. «Завтра, 23 лютого, ПАТ «Укрзалізниця» підписує рамкову угоду з General Electric. Ми  домовляємося про поетапну локалізацію виробництва до 40% і входимо в глобальний ринок GE», – повідомив Володимир Гройсман.

Глава Уряду підкреслив, що відкритий для бізнесу і готовий підтримати будь-які ініціативи, які не несуть корупційних ризиків.

Нова якість освіти допоможе у переході від сировинної економіки до економіки доданої вартості, – Володимир Гройсман

Зміна якості освіти, передусім вищої, має допомогти державі реалізувати стратегічну мету переходу від існуючого сировинного типу економіки до економіки доданої вартості. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час спілкування зі студентами Сумського національного аграрного університету. Глава Уряду перебуває на Сумщині з робочою поїздкою.

«Вища школа має змінюватися і входити в конкурентний світ, – сказав Глава Уряду. – Сильною Україну роблять люди – це найголовніший капітал. І наші знання мають змінювати якість життя».

Але, як підкреслив Прем’єр-міністр, знання мають працювати на Україну. «Ми говоримо про високу продуктивність та додану вартість всередині країни», – сказав Володимир Гройсман.

Він навів приклад агросектору, який сьогодні тримається передусім на експорті сировини. Натомість у державі є передові напрацювання й наукові розробки, впровадження яких у виробництво дозволить суттєво наростити переробку і виготовлення кінцевого продукту.

«Агросектор – це п’ята частина ВВП держави. Але цю частку можна збільшити, якщо технології і продукт будуть народжуватися в Україні», – додав Прем’єр-міністр.

Під час відвідання СНАУ Глава Уряду ознайомився з роботою Центру точної землеробства, який є одним з передових закладів з підготовки інженерів, маркетологів, агрономів. Володимир Гройсман ознайомився з винаходами студентів і відзначив високий рівень розробок, які вже зараз вельми затребувані в Україні та світі. 

Децентралізація посилює відповідальність місцевої влади і вимогливість громади до своїх керівників, – Глава Уряду   

Запроваджена Урядом України реформа децентралізації не тільки надала нові повноваження й ресурси на місця, але й посилює відповідальність влади та вимогливість громад до своїх керівників. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, спілкуючись зі студентами Сумського національного аграрного університету.

Глава Уряду нагадав, що три роки тому, він як Віце-прем’єр-міністр став в авангарді руху на децентралізацію. І тоді мало хто вірив в успіх реформи. «Але у нас все вийшло, – сказав Глава Уряду. –  Потрібно об’єднуватися. Потрібні нові люди, нові знання».

Прем’єр-міністр звернув увагу, що за минулий рік на місця передані понад 100 млрд грн у вигляді додаткових доходів місцевих бюджетів – «баснословні кошти», які можна використати на користь громад.

«Але питання можна вирішувати не тільки коштами. Скільки, приміром, коштує побудувати садок? Можна порахувати п’ять чи двадцять п’ять мільйонів гривень. Але я скажу точно! «Нуль». Треба просто відповідально ставитися до забудови. Якщо забудовник будує  будинки – будь ласка, але рядом садок! Будуємо будинки – будь ласка, але рядом школа!, – сказав Володимир Гройсман. – Що це? Це відповідальність!»

Іншим аспектом цієї відповідальності, впевнений Прем’єр-міністр, є здатність вирішувати проблеми. «Буває, керівник показує, що десь він дорогу побудував… Але якщо є якісь проблеми – то це центральна влада  винна. Ні!  Просто треба такого керівника питати і про проблеми. Громади мають стати вимогливими до влади», – підкреслив Глава Уряду.

Глава Уряду: Перше і головне питання співпраці з МВФ – створення Антикорупційного суду

Перше і головне питання продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом – створення в Україні незалежного Спеціалізованого антикорупційного суду. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в ефірі телеканалу «112.UA».

«Перше і головне питання – створення антикорупційного суду. Уряд це підтримує повністю», – сказав Володимир Гройсман. Він також повідомив, що питання напрацювання формули ціни на енергоносії в Україні також на порядку денному співпраці. Але це рішення в дискусії.

Ми продовжимо розбудову прикордонної інфраструктури в рамках нових програм, – Володимир Гройсман

Україна продовжить план розбудови прикордонної інфраструктури, передусім на західному кордоні, і розширюватиме її на основі нових програм співробітництва та на рівні двосторонніх відносин з країнами-сусідами. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, коментуючи рішення ЄС припинити програму фінансування проектів з розбудови більше ніж 10 КПП на західному кордоні України.

Глава Уряду повідомив, що програма Євросоюзу – це довготривала ініціатива, яка, на жаль, не була виконана у потрібний спосіб через цілу низку причин.

«Але буде нова програма, про яку ми будемо говорити з європейськими партнерами. Ми будемо розбудовувати, в тому числі на рівні двосторонніх відносин, КПП з сусідніми країнами. Інфраструктура перетину кордону буде розширюватися», – сказав Володимир Гройсман.

 

 

 

Показати ще
WordPress Lessons