НовиниНовини ОбухівщиниОсвіта та наука

А душа пам’ятатиме вас…

Щорічно 20 лютого в Україні вшановують пам’ять Героїв Небесної Сотні – тих мужніх, незламних, хоробрих людей, які віддали своє життя за свободу і незалежність нашої Батьківщини.

За сприяння голови Обухівської РДА Рудяка Івана Сергійовича  Обухівська центральна районна бібліотека для дорослих разом з Григорівською ЗОШ підготували і провели на базі Григорівської школи вечір-реквієм «А душа пам’ятатиме вас…»

Хвилюючі кадри хроніки повернули всіх присутніх в актовій залі у той 2014-й рік, коли на Майдані силовики розстрілювали беззбройних протестувальників з автоматичної зброї і снайперських гвинтівок. За три дні загинуло близько сотні протестувальників. Їх назвали Небесною Сотнею.

Наші Герої своїм особистим прикладом показали всьому світу здатність відстоювати свій вибір. Український народ  подав історичний приклад того, як солідарність, братерство і взаємоповага між сотнями тисяч людей згуртовує їх довкола спільної мети. Ми спроможні на захист своєї свободи і незалежності.

Проникливо і душевно прозвучали у залі патріотичні вірші у виконанні працівників бібліотеки: Поштар Т., Шабали Є., Василенко Г.  та учнів школи. Зал сприймав із захопленням сучасні хвилюючі пісні, що пролунали у виконанні учнів та чудового ансамблю української пісні «Намисто» Обухівського РБК (керівник О.Готко).

В цей день до школярів завітали воїни АТО 90-ї бригади Сергій Соколов та Сергій Кальмук, які звернулися до дітей з настановою добре навчатися, обрати потрібні країні професії, прославляти нашу країну, адже від кожного з нас залежить її майбутнє і саме підростаючому поколінню розбудовувати і захищати нову, квітучу, мирну і незалежну Україну! У відповідь воїнам маленькі школярі подякували віршами за те, що вони захищають майбутнє  українських дітей, мирне небо та розбудову держави. Воїни АТО подарували музею школи прапор України і прапор своєї бригади.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, воїнів АТО, що загинули за незалежну, соборну Україну.

Ведуча вечора Л.Храпач подякувала начальнику відділу культури, національностей, релігій та туризму Обухівської РДА Мартинюк Л.В. та начальнику відділу освіти Обухівської РДА Луцик Ю.С.,  вчителям Григорівської школи (директор Янківська Н.Е.)   – Калашник С.В. та Кисіль С.М.  за допомогу і підтримку у проведенні вечора.

На закінчення учні провели флешмоб «Шануй Україну». Це було дійсно зворушливо!

Дякуємо Вам, Герої України! Ви назавжди залишитесь у наших серцях… Герої не вмирають!

IMG_20180220_124937 IMG_20180220_125036

Показати ще
WordPress Lessons