КультураНовиниНовини ОбухівщиниОсвіта та наука

У Германівській гімназії пройшли заходи до Міжнародного дня рідної мови

З метою виховання в учнів патріотичних почуттів, інтересу до історичного минулого, звичаїв, обрядів нашого народу, прищеплення любові та поваги до української мови, ознайомлення учнів зі скарбами рідної мови, а також толерантного ставлення до інших мов у Германівській гімназії пройшли заходи до Міжнародного дня рідної мови.

В актовій залі  гімназії були відкриті виставки: «Для мене мова – це віконце, через який я бачу світ», «Внесок письменників у розвиток рідної мови», «Материнське слово – оберіг та духовне джерело життя» та ін.

Цього дня, захід розпочався  театралізованим  дійством «О мово рідна, золота колиско…» (постановник, вчителя-філолога Герлянд С.С.). Свято відкрили господар і господиня  ( учні Форноляк Дарина та Герлянд Геннадій), які  розповіли про історію свята  Міжнародний день рідної мови. Гімназисти читали  вірші про  красу рідної української мови. Звучали мелодійні пісні у виконанні Шуть Євгенія та Форноляк Дарини. Учні 6 класу представляли різні країни світу та отримували від Бога (роль майстерно виконав учень 7 класу Крамар А.) різні вишукані подарунки. Справжньою перлинкою свята стала маленька дівчинка – Україна (учениця 6-го класу Бєлова Софія), яка отримала від Бога неоціненний скарб, який уславив Україну на цілий світ, – пісню. Семикласники разом з класними керівником, вчителем української мови та літератури Мерщій Ю.Я.,  склали подяку у віршах українським письменникам, які протягом століть несли у світ калинову, барвінкову українську мову, прикрасили квітами їхні портрети. Учні 9 класу висловили власні судження про те, чому вони пишаються українською мовою.

На завершення учасники заходу привітали всіх присутніх з Міжнародним днем рідної мови, виконавши гімн української мови.

DSC_7600 DSC_7604 DSC_7611 DSC_7619 DSC_7631 DSC_7632 DSC_7658 DSC_7681 IMG_20180221_095313 IMG_20180221_095554 IMG_20180221_095744

Показати ще
WordPress Lessons