Обухівська ДПІ ГУ ДПС у Київській області

Зустріч з фізичними особами у Києво-Святошинській ОДПІ на тему «Деклараційна кампанія за 2017 рік»

Нещодавно у Києво-Святошинській ОДПІ відбулася зустріч заступника начальника Косовського Максима Вадимовича та провідних фахівців Києво-Святошинської ОДПІ із фізичними особами.

Темою для спілкування стала кампанія декларування доходів громадян, отриманих протягом 2017 року, яка розпочалася 01 січня 2018 року та триватиме до 01 травня 2018 року.

На початку зустрічі Максим Вадимович зазначив, що головним завданням податківців є надання високоякісного сервісу громадянам та представникам бізнесу, сприяти взаєморозумінню та партнерським відносинам з платниками податків.

Під час зустрічі Максим Косовський нагадав присутнім, що наказом Міністерства фінансів України № 556 від 06 червня 2017 року «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України № 859 від 02 жовтня 2015 року внесено зміни до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та інструкції щодо її заповнення. Наказ про внесені зміни набрав чинності 31 грудня 2017 року, тобто, починаючи з 01 січня 2018 року, декларація подається за новою формою.

Фахівці ОДПІ під час зустрічі надали роз’яснення щодо особливостей декларування доходів громадянами, отриманих у 2017 році. Та наголосили, що обов’язок з подання річної декларації про майновий стан і доходи за наслідками 2017 року виникає у тих громадян, які протягом минулого року отримували доходи, що підлягають оподаткування, зокрема: доходи від осіб, які  не є податковими агентами (тобто від інших фізичних осіб, які не зареєстровані як самозайняті особи); від надання рухомого майна або нерухомості в оренду (суборенду), житловий найм (піднайм) якщо орендар та орендодавець фізичні особи; інвестиційний прибуток; будь-які іноземні доходи; доходи у вигляді спадщини та подарунків, які підлягають обов’язковому декларуванню та при нотаріальному посвідченні яких податок не сплачувався; в інших випадках, передбачених законодавством, зокрема, при отриманні у власність майна за рішенням суду тощо.

В ході проведення зустрічі були розглянуті конкретні приклади обов’язкового декларування доходів та подачі декларації за 2017 рік. А також питання щодо термінів і способів подання податкових декларацій. Особливо цікавив громадян порядок оформлення податкової знижки.

Крім того,під час заходу всім присутнім надані практичні рекомендації щодо заповнення декларації та надана друкована продукція (листівки, буклети, пам’ятки) з питань декларування доходів громадян.

Наприкінці зустрічі Косовський Максим Вадимович повідомив, що в центрі обслуговування платників Києво-Святошинської ОДПІ створені сприятливі умови для виконання платниками конституційного обов’язку з декларування доходів. Кожен громадянин може отримати роз’яснення та допомогу при заповненні декларацій. На інформаційних стендах розміщена інформація з питань декларування.

Жодне з заданих питань не залишилося поза увагою. Усі присутні отримати фахові роз’яснення та відповіді на свої запитання в режимі жвавого діалогу.

Києво-Святошинська ОДПІ

Показати ще
WordPress Lessons