Новини Обухівщини

Про День Соборності та Свободи в Українській СЗОШ №2

День Соборності та Свободи України відзначають щороку 22 січня у день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.

22 січня 2018 року урочисто та патріотично почався перший урок у кожному класі нашого навчального закладу. Вчителі розповідали дітям про важливий момент історичного минулого – День Злуки ЗУНР та УНР в одну державу та нинішню боротьбу проти російської агресії як віхи єдиного процесу боротьби за незалежність України, поглибили знання учнів про історію виникнення свята Соборності України, а потім хвилиною мовчання вшанували тих, хто віддав життя за незалежність нашої держави. А у шкільній бібліотеці була організована виставка літератури «Тільки в єдності наша сила» (бібліотекар Полторацька Валентина Петрівна).

В рамках відзначення цієї визначної події учнівське самоврядування (педагог-організатор Сахно Римма Григорівна) зібрали виставку візерунків «Моя хустина квітами багата, вона мою оберігає хату». Учні 4-9 класів малювали узори, які притаманні українській хустці на Заході чи Сході, на Півдні чи на Півночі або у Центрі України, а потім склали всі роботи в одну уявну хустку, яка незалежно від регіону та проживання захищає та об’єднує всіх українців.

Показати ще
WordPress Lessons