Новини Обухівщини

Звіт про діяльність спостережної комісії Обухівської районної державної адміністрації за 2017 рік

Спостережна комісія Обухівської районної державної адміністрації була створена розпорядженням голови Обухівської районної державної адміністрації від 12.07.2016 №289 «Про спостережну комісію Обухівської районної державної адміністрації». Розпорядженням голови Обухівської районної державної адміністрації від 29.11.2017 №524 «Про внесення змін до розпорядження голови Обухівської районної державної адміністрації від 12 липня 2016 року» був затверджений новий склад комісії у кількості 10 осіб. До складу комісії увійшли: заступник голови Обухівської районної державної адміністрації Мошковський О.М. (голова комісії); директор Обухівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ільєнко Л.А. (секретар комісії), начальник управління соціального захисту населення Обухівської районної державної адміністрації Білоконь Г.І; голова правління Обухівської міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста України Баукова Г.М.; директор Обухівського міськрайонного центру зайнятості Назаренко С.А.; керівник відділу «Обухівське бюро правової допомоги» Вишневського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Лагоденко Н.І.; голова правління молодіжної громадської організації “БУМ” Шликов С.М. та волонтери Волков О.В., Воробей Г.П., Мокроусов П.О.

Спостережна комісія Обухівської районної державної адміністрації на протязі 2017 року діяла відповідно до Законів України «Про місцеві державні адміністрації», «Про соціальну адаптацію осіб, які відбувають чи відбули покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на певний строк», ст. 25 Кримінально-виконавчого кодексу України, Положення про спостережні комісії, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01 квітня 2004 року № 429 (зі змінами) та відповідно до плану роботи спостережної комісії на 2017 рік.

Організаційною формою роботи спостережної комісії є засідання, які проводяться за потребою, але не рідше ніж один раз на місяць. У 2017 році було проведено дванадцять засідань комісії, на яких були розглянуті питання: про стан здійснення громадського контролю спостережною комісією Обухівської районної державної адміністрації над особами, умовно-достроково звільненими від відбування покарань; проведення виховної роботи із особами, що перебувають на обліку спостережної комісії; про стан виконання попередніх протокольних доручень; звіти про роботу спостережної комісії Обухівської районної державної адміністрації за перше півріччя 2017 року та за 2017 рік; розгляд плану роботи спостережної комісії Обухівської районної державної адміністрації на 2018 року.

На підставі повідомлень, отриманих від органів та установ виконання покарань ведеться облік осіб, умовно-достроково звільнених від відбування покарання. Протягом 2017 року на обліку спостережної комісії перебувало 6 особи відповідної категорії, інформація про яких надійшла в 2016 році. З метою здійснення громадського контролю за поведінкою вказаних осіб були надіслані листи громадянам, які умовно-достроково звільнені від відбування покарання щодо можливості їх звернення до спостережної комісії у разі потреби.

Протягом 2017 року на розгляд комісії виносилися повідомлення про звільнення від покарання, які надходили до Обухівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Так, у 2017 році до центру надійшло 2 повідомлення про звільнення від відбування покарання та 15 повідомлень про постановку осіб молодіжного віку на облік Обухівського районного відділу з питань пробації центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України. За дорученням голови спостережної комісії членами спостережної комісії спільно з представниками Обухівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було проведено зустрічі з особами, які звільнилися з місць позбавлення волі з метою їх соціальної адаптації. Дані особи запрошувалися на засідання спостережної комісії. Сім із них було внесено в базу отримувачів соціальних послуг Обухівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та їм було запропоновано соціальний супровід. Їм надано консультації з різних питань, в тому числі з питань працевлаштування, відновлення документів, вирішення психологічних проблем та налагодження соціально-корисних зв’язків, зокрема з родиною. З одною особою центром було заключено договір про здійснення соціального супроводу, з метою надання правової допомоги та виведення з складних життєвих обставин. Обухівським міськрайонним центром зайнятості була працевлаштована одна особа, яка перебуває на обліку спостережної комісії.

Документи:
План роботи спостережної комісії Обухівської районної державної адміністрації на 2018 рік (Завантажити .pdf)

Показати ще
WordPress Lessons