Новини Обухівщини

Що не так з дорогою «Обухів–Українка–Трипілля»?

Нещодавно розпочалися ремонтні роботи автомобільної дороги загального користування О-101601 «Обухів–Українка–Трипілля», що знаходиться на балансі Служби автомобільних доріг в Київській області. Замовником виконання робіт по зазначеній автомобільній дорозі також є вище названа Служба. Підрядна організація, яка виконує ремонтні роботи на цій дорозі – ТОВ ДП «АЛЬКОР».

Водії, які вже звикли до неякісного покриття, спостерігаючи за початком ремонту, вже роблять висновки про довговічність дороги і пророкують, що «навесні асфальт зійде разом із снігом». Проте, поспілкувавшись із представником підрядної організації, все стає зрозуміло. Річ у тім, що теперішній стан траси і те, що бачать водії – це далеко не готовий продукт, а лише перші кроки – підготовка до наступного етапу. Зараз відбувається укладка вирівнюючого шару – модифікованого асфальтобетону, який приховає усі нерівності та тріщини, і установка бордюрів. Цей шар кладеться на підґрунтовку – бітумну модифіковану емульсію, яка з’єднує старий і вирівнюючий шари. Ці процедури можна здійснювати в холодну пору року за умови сухої основи. Оскільки погода починає псуватися, то на даний час роботи припиняються до настання хорошої весняної погоди, яка дозволить завершити розпочате восени. Отож у новому році перший шар ще раз покриють бітумною модифікованою емульсією, поверх якої покладуть другий, верхній шар модифікованого асфальтобетону, як того вимагає технологія. Отож, дорогу обіцяють зробити якісно і відповідно до всіх необхідних норм.

Незважаючи на те, що ця дорога знаходиться не на балансі району, голова Обухівської РДА Іван Рудяк обіцяє тримати це питання під контролем, адже переконаний, що, незважаючи на несприятливі погодні умови, роботи повинні виконуватися якісно.

Показати ще
WordPress Lessons