Новини Обухівщини

Інформації щодо видачі дублікатів посвідчень 4-ї категорії громадян потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи

Правила видачі посвідчень учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і потерпілим внаслідок Чорнобильської катастрофи регулює Порядок видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 20 січня 1997 року № 51 (далі – Порядок).

Посвідчення є документом, що підтверджує статус громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та надає право користуватися пільгами й компенсаціями, встановленими Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Особам, які постійно проживають або постійно працюють чи постійно навчаються на території зони посиленого радіоекологічного контролю, за умови, що вони за станом на 1 січня 1993 р. прожили або відпрацювали чи постійно навчалися у цій зоні не менше чотирьох років, і віднесеним до категорії 4, видаються посвідчення коричневого кольору, серія В.

У разі втрати або псування посвідчення замість нього видається дублікат на підставі раніше поданих документів, зазначених у пункті 10 цього Порядку, а також особистої заяви (з поясненням обставин втрати або псування посвідчення і зазначенням його номера і дати видачі) та публікації в пресі повідомлення про визнання втраченого посвідчення недійсним.

Дублікат видається органом, який видав посвідчення, або органом, який видає такі посвідчення за новим місцем проживання громадянина, на підставі завірених в установленому порядку копій документів, зазначених у пункті 10 цього Порядку. Угорі у лівому кутку посвідчення ставиться штамп або робиться чорним чорнилом надпис: “Дублікат. Видано замість посвідчення серії … N …”.

У разі відшукання втраченого посвідчення воно підлягає обов’язковому здаванню для знищення органові, яким видано його дублікат (пункт 11 Порядку).

Що стосується громадян інших держав та осіб без громадянства, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи повідомляємо, що такі громадяни користуються всіма пільгами, що передбачені Законом України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”, у разі переїзду на постійне місце проживання в Україну. Видача посвідчень таким громадянам, також провадиться у разі переїзду на постійне місце проживання в Україну.
Для отримання дублікату посвідчення 4-ї категорії громадян потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи необхідно звернутися до управління соціального захисту населення Обухівської районної державної адміністрації за адресою: вул. Київська, 24, м. Обухів, Київської області і надати такі документи:

– заява;
– оригінал зіпсованого посвідчення;
– в разі втрати посвідчення (оголошення в газету та детальне пояснення), копія посвідчення;
– довідку про підтвердження видачі втраченого (зіпсованого) посвідчення;
– копію паспорта;
– фото 2 шт. матові (розміром 3 х 4 см).
При собі мати оригінали документів.
Телефон для довідок: (04572) 5-03-52.

 

Показати ще
WordPress Lessons