Новини Київщини

На передодні Міжнародного дня осіб з інвалідністю

На передодні Міжнародного дня осіб з інвалідністю 30 листопада 2017 року відбулась виїзна обласна нарада у селі Лютіж Вишгородського району на території «Всеукраїнського центру комплексної реабілітації осіб з інвалідністю» за участі голови Київської обласної державної адміністрації Олександра Горгана, директора департаменту соціального захисту населення Ігоря Мещана, представників Міністерства соціальної політики, начальників управлінь соціального захисту, директорів терцентрів та будинків інтернатів.

Для ознайомлення із закладом, всім учасникам наради було проведено екскурсію по території, навчальних та медичних кабінетах, які мають сучасну навчально-методичну та матеріально-технічну бази і забезпечує одночасне проходження професійної реабілітації 136 інвалідами І, ІІ, ІІІ груп різних нозологій і оснащений за принципами безбар’єрності. У центрі опановують наступні професії: бджоляр, взуттьовик з ремонту взуття, вишивальник, манікюрник, оператор комп’ютерного набору, обліковець з реєстрації бухгалтерських даних, перукар, секретар керівника, слюсар з ремонту автомобілів, швачка.

На нараді окреслено ряд питань, які потребують нагального вирішення.

З рук Олександра Горгана отримали почесні грамоти активні громадяни та громадські діячі, які внесли особистий внесок у реалізацію державної політики у сфері соціального захисту та реабілітації інвалідів. Наші земляки голова благодійної організації «Пробудження» В’ячеслав Салаєв та директор Обухівського учбово-виробничого підприємства Українського товариства сліпих Віктор Геля також були відзначені почесними грамотами.

По закінченню наради учні-вихованці закладу запропонували гостям зворушливий концерт у власному виконанні. Директор «Всеукраїнського центру комплексної реабілітації осіб з інвалідністю» просив донести інформацію про заклад для осіб, які того потребують та запрошував усіх присутніх до співпраці.

Телефони закладу (04596)4-00-10, (068)354-01-35

Рохманюк О.О.

 

Показати ще
WordPress Lessons