Новини ОбухівщиниОсвіта та наука

На базі Підгірцівської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулася районна гра брейн–ринг «Підліток і право»

Формування людини починається з дитинства. З юних років закладається основа відповідних знань, норм поведінки, звичок, потреб особистості. Молоде покоління – це майбутнє країни, і яким воно буде залежить, в більшій мірі, від дорослих, від моральних якостей, від вірності традиціям і ідеалам своєї держави. Тож основне завдання – не просто виростити і виховати дитину, але і допомогти їй стати особистістю, розкрити свою індивідуальність, сформувати її правосвідомість та правову культуру.

З метою формування у суспільстві правової культури та правової свідомості, сприяння підвищенню рівня знань та поінформованості громадян щодо реалізації та захисту своїх прав, гарантованих Конституцією та законами України у різних сферах життя, 14 листопада 2017 року, Указом Президента України №361/2017 2018 рік проголошено «Роком реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право!»».

У рамах проведення правопросвітницьких заходів серед підлітків та учнівської молоді, відповідно до плану роботи районного методичного кабінету відділу освіти Обухівської РДА на 2017/2018 навчальний рік, 16 листопада було проведено районну гру брейн–ринг «Підліток і право». У заході, який проходив на базі Підгірцівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, взяли участь п’ять учнівських команд: «МАКСИМУМ» Германівської гімназії, «ПОКЕМОНИ» Германівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, «ДІТИ ФЕМІДИ» Григорівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, «КОДЕКС ЧЕСТІ» Краснослобідської ЗОШ І-ІІІ ступенів, «ФЕМІДА» Підгірцівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Оцінювало гру компетентне журі, у складі якого були:

1. Шевченко Олександра Олександрівна, методист РМК відділу освіти Обухівської РДА;
2. Карпенко Галина Федорівна, начальник Обухівського міськрайонного відділу державної реєстрації актів цивільного стану головного територіального управління юстиції Київської області ;
3. Горова Віра Павлівна, вчитель історії та правознавства Старобезрадичівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, старший вчитель;
4. Галабурда Валентина Олексіївна, вчитель історії та правознавства Красненської ЗОШ І-ІІ ступенів, вчитель-методист;
5. Ковальчук Катерина Миколаївна, головний спеціаліст служби у справа дітей та сім’ї Обухівської РДА.

Під час представлення десятикласники презентували назви своїх команд, розповіли про те, що означають їх емблеми та проголосили свої гасла. Ведучою заходу була Нелепенко Тетяна Миколаївна, вчитель історії та правознавства Трипільської ЗОШ І-ІІІ ступенів, вчитель–методист, яка на початку оголосила учасникам правила гри та перед кожним туром проводила інструктаж. Усього команди зіграли чотири тури: «Правова розминка», «Юридична консультація», «Бліц-опитування» та «Конкурс капітанів». Зміст питань стосувався теорії та історії держави і права України, Конституції України, різних галузей права та інше.

За результатами гри перше місце посіла команда «ДІТИ ФЕМІДИ» (Григорівська ЗОШ І-ІІІ ступенів), друге місце виборола команда

«МАКСИМУМ» (Германівська гімназія), третє місце дісталося команді «ФЕМІДА» (Підгірцівська ЗОШ І-ІІІ ступенів). Дві інші команди «КОДЕКС ЧЕСТІ» (Краснослобідська ЗОШ І-ІІІ ступенів) та «ПОКЕМОНИ» (Германівська ЗОШ І-ІІІ ступенів) хоч і не зайняли призових місць, проте також були відзначені членами журі в окремих номінаціях . Усі команди були нагороджені дипломами.

Даний захід підготовлено методистами РМК відділу освіти Обухівської РДА Соколенко В.І. та Шевченко О.О.

 

Показати ще
WordPress Lessons