Новини ОбухівщиниОсвіта та наука

Семінар-практикум для шкільних бібліотекарів Обухівського району

17 листопада, у Григорівській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся семінар-практикум для шкільних бібліотекарів на тему: «Роль шкільної бібліотеки в освітньому процесі в умовах реалізації Концепції Нової української школи».

Учасників семінару гостинно зустріли директор школи Н.Є.Янківська, заступник директора з навчально-виховної роботи Л.М.Рудь, заступник директора з виховної роботи С.В.Калашник.

Зі вступним словом до учасників заходу звернулася директор школи Янківська Н.Є., яка познайомила присутніх з історією навчального закладу та його досягненнями. Методист районного методичного кабінету Вільхова В.О., під час свого виступу розповіла про зміни в освітньому процесі, що стосуються шкільних бібліотек. Серед іншого, мова йшла про припинення використання бібліотечно-бібліографічної класифікації (ББК) та впровадження універсальної десяткової класифікації (УДК) у практику роботи шкільної бібліотеки.

Під час практичної частини семінару гості взяли участь у тренінговому занятті «Дозволь собі бути щасливим» та в майстер класі по виготовленню книги, які підготували та провели Лепесій Л.Л (бібліотекар школи, практичний психолог) , Кисіль С.М (вчитель історії).

Екскурсію школою та шкільним музейним комплексом гостям провели заступники директора Рудь Л.М. та Калашник С.В.

Шкільні бібліотекарі переглянули виховний захід на тему: «Квітни, мово, зірницями слова», метою якого було формування розуміння того, що українська мова – наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна. У виконанні учнів школи звучали вірші, пісні, гуморески, які були проникнуті теплом та любов’ю до рідної мови. Захід підготували та провели: Малишко О.М., Лепесій Л.Л., Калашник С.В.

На завершення семінару шкільні бібліотекарі отримали методичні рекомендації щодо впровадження УДК в практику роботи шкільних бібліотек, у підсумку відмітили важливість проведення таких заходів в умовах сьогодення.

Учасники семінару щиро вдячні адміністрації Григорівської загальноосвітньої школи, педагогічним працівникам та бібліотекарю, за організацію та проведення семінару на високому професійному рівні.

 

Показати ще
WordPress Lessons