Новини Обухівщини

День працівників сільського господарства

16 листопада – день людей, які своєю щоденною нелегкою працею годують Україну. Наш народ завжди шанобливо ставився до аграріїв, адже чи не кожен українець – родом із села і не з чуток знає, як нелегко працювати на землі. Та українці труднощів не бояться і з радістю та веселою піснею обробляють золотисті поля. Саме тому споконвіків Україну називали житницею всієї Європи. І навіть зараз, в індустріальний та комп’ютеризований час, сільське господарство не втратило своєї актуальності та залишається однією з найважливіших галузей економіки нашої держави.

Професійне свято відзначили і аграрії Обухівщини. Не обійшлося і без урочистостей. До Обухівського РЦКіД прибули працівники сільськогосподарських підприємств, підприємств з переробки харчової промисловості, сільськогосподарської сировини, заготівельних, водогосподарських та обслуговуючих підприємств і організацій АПК Обухівського району.

Зі словами вітання звернувся до аграріїв голова Обухівської РДА Іван Рудяк. «Сьогодні свято у всіх тих, хто працює у сфері сільського господарства. Мені безмежно приємно, що на території Обухівського району є багато фермерів, які працюють для нас, для того, щоб на столі був хліб, молоко і м’ясо. Цією справою, без перебільшення, займаються великі люди, адже на їхні плечі лягає і працевлаштування селян, і посів зернових, і збір урожаю, і вирощування тварин, і великі надої молока. Іншими словами, це ті люди, які працюють для розвитку села та сільського господарства і мають результати, які оцінені найвищою оцінкою – визнанням потенційних споживачів. Я вітаю всіх причетних до цього свята. Ви робите велику справу, нехай вам щастить у всіх починаннях, здоров’я не підводить, а люди будуть вдячними за таку нелегку працю» – зауважив Іван Сергійович.

Трударів також вітали голова Обухівської районної ради Костянтин Шушаков, Обухівський міський голова Олександр Левченко та секретар Української міської ради Катерина Проценко.

Чимало працівників цієї нелегкої галузі були відзначені почесними грамотами та подяками Київської обласної державної адміністрації, Київського міського голови, Обухівської районної ради, Обухівської районної державної адміністрації та ін. А дехто навіть отримав грошові нагороди. Також пам’ятними статуетками від Обухівської районної державної адміністрації та Обухівської районної ради були нагороджені передові сільськогосподарські підприємства в галузі рослинництва: ТОВ «Світанок Плюс» (за отримання найбільшого урожаю озимої пшениці та озимого ячменю в 2017 році) і СВК «Долина Плюс» (за отримання найвищої урожайності озимого ріпаку, соняшника та кукурудзи в 2017 році), а також передові сільськогосподарські підприємства в галузі тваринництва: Фермерське господарство «Ніна» (за найвищий надій молока на одну корову в 2017 році), ПП ВКФ «Альянс» (за отримання високих середньодобових приростів по свинях у 2017 році) та ТОВ «Краснослобідський відгодівельний комплекс» (за високі досягнення по відгодівлі свиней у 2017 році).

За високі досягнення у вирощуванні цукрового буряка в Обухівському районі було нагороджено ТОВ «Роза-Л».

Вже стало доброю традицією вітати керівників смачним запашним короваєм, тож дівчата в українському вбранні символічно подарували щедрий хліб від хліборобів та працівників усіх галузей сільського господарства району.

Фермери – люди, які заслуговують найвищих похвал, адже їхні руки не знають спочинку. Але у свято потрібно відпочивати і отримувати подарунки, тож ще одним подарунком став святковий концерт за участю артистів місцевої художньої самодіяльності та артистів Театру української пісні «Джерела» з міста Києва.

Показати ще
WordPress Lessons