Новини Обухівщини

Обухівщина – край Андрія Малишка

Сьогодні, 14 листопада, не лише Обухівщина, не лише Україна, а й увесь світ згадує видатного митця, обухівця – Андрія Малишка. Його «Пісня про рушник» відома далеко за межами України, її перекладено різними мовами. Завдяки великому поету про Обухівщину знають на всіх континентах. Він народився в Обухові, у багатодітній родині, головною жінкою в його житті була мати Ївга Базилиха, яка тоді ще молодому хлопцеві вселила в серце любов до України, до рідної мови. Андрій Самійлович передав усю свою вдячність та любов у рядках відомої всім нам пісні.

Сьогодні біля меморіалу великого поета зібралися представники міста та району, культурні діячі, письменники, професори і просто знайомі поета для того, щоб в черговий раз нагадати молодому поколінню про їхнього земляка, про борця за справедливість та незалежність, про палкого патріота своєї рідної землі. Зокрема, вшанувати видатного українця прийшли заступник голови Обухівської районної державної адміністрації О.М. Мошковський, голова Обухівської районної ради К.О. Шушаков, Обухівський міський голова О.М. Левченко.

Коли на такі ювілейні дати приїжджає еліта нації, її духовні просвітники – Юрій Мушкетик, Віктор Мельник, Валентина Козак, Сергій Гальченко – усвідомлюєш значущість того літературного багатства, яке ми перейняли у спадок.

 

Показати ще
WordPress Lessons