Обухівська ДПІ ГУ ДПС у Київській області

Залишилося менше двох місяців, щоб скористатися правом на податкову знижку за 2016 рік

Києво-Святошинська ОДПІ нагадує, що згідно з положеннями ст. 166 розділу IV Податкового кодексу (далі – ПКУ) платники податку на доходи фізичних осіб (далі — ПДФО) мають право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року.

Відповідно до пп. 14.1.170 п. 14.1 ст. 14 ПКУ визначено, що податкова знижка це документально підтверджена сума витрат платника податку – резидента у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів – фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених ПКУ.

Податкова знижка надається, якщо фізичною особою протягом звітного року понесені витрати, пов’язані зі сплатою за навчання в вищих та професійно-технічних навчальних закладах, внесками на благодійність, відсотками за іпотечним кредитом, витратами на переобладнання машин під біопаливо, витратами на отримання доступного житла за державними програмами тощо.

Для того щоб отримати податкову знижку за результатами 2016 року необхідно подати декларацію за місцем реєстрації до 31 грудня 2017 року. У декларації необхідно вказати суму одержаного за рік доходу у вигляді зарплати, вид понесених витрат, їх розмір і розраховану суму податку на доходи фізичних осіб до повернення. Податок підлягає поверненню протягом 60 календарних днів з дня подання декларації. У разі, якщо платник податку до кінця року, наступного за звітним, не скористався правом на нарахування податкової знижки, таке право на наступний податковий рік не переноситься.

Києво-Святошинська ОДПІ

Показати ще
WordPress Lessons