Новини ОбухівщиниОсвіта та наука

Організація харчування та медичного обслуговування дітей в дошкільних навчальних закладах Обухівського району

Відповідно до річного плану роботи районного методичного кабінету відділу освіти Обухівської районної державної адміністрації 31 жовтня на базі дошкільного навчального закладу «Ялиночка» Козинської селищної ради відбулося районне методичне об’єднання старших медичних сестер дошкільних навчальних закладів району на тему: «Організація харчування та медичного обслуговування дітей в ДНЗ». На семінар були запрошені Кузуб Тамара Миколаївна, начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Обухівського районного управління, Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області та Ковтуненко Ольга Сергіївна, провідний фахівець відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Обухівського районного управління Держпродспоживслужби в Київській області.

Навчання старших медичних сестер з організації харчування провели завідувач ДНЗ «Ялиночка» Стопник Любов Михайлівна, Кузуб Тамара Миколаївна та Ковтуненко Ольга Сергіївна.

Питання організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах було і залишається одним із важливих, актуальних, та відповідальних. Мудрі кажуть: «Ми є тим, що ми їмо». Для дітей ця сентенція актуальна ще більше, адже від того, що вони споживають у їжу, залежить те, якими вони зростають. Раціональний режим харчування, збалансованість раціону є основними умовами для підвищення захисту дитячого організму від захворювань, нормального росту та розвитку дітей.

Старші медичні сестри оглянули та проаналізували стан приміщень харчоблоку, роботу кухарів, медичних сестер, завідувача господарством ДНЗ «Ялиночка». Медичними працівниками та представниками Державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Обухівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області Козуб Т.М. та Ковтуненко О.С., було відзначено зразковий санітарний стан приміщень та відмінні умови зберігання продуктів харчування даного дошкільного закладу відповідно до вимог чинного законодавства.

 

Показати ще
WordPress Lessons