Новини ОбухівщиниОсвіта та наука

Педагоги району стали учасниками станційної гри присвяченої Міжнародному дню безпечного Інтернету

З метою популяризації сучасних інтерактивних форм роботи, в рамках заходів присвячених Міжнародному дню безпечного Інтернету, 31 жовтня відбувся інформаційний квест (Information guest) учасниками якого стали педагоги закладів освіти Обухівського району.

Захід проводили методичний кабінет відділу освіти Обухівської районної державної адміністрації, Обухівський районний центр творчості дітей та юнацтва, за участі районної учнівської Ради самоврядування Обухівщини (РУРСО) та команди РЗ «Золотий Фазан».

Цього разу до участі в проведенні долучилися арт-кав’ярня «Солодкий Блюз», кав`ярні «CoffeeDreams» та «Coffee&Cake», які надали місце для ключових пунктів (КП). «Солодкий Блюз» підготував печиво у формі «смайликів» та харчові фарби для їх розмальовування.

У квесті взяли участь 11 команд : «Курсорики» Григорівської ЗОШ І-ІІІ ст., «Антивірус» Підгірцівської ЗОШ І-ІІІ ст., «Гуглики» Долинянського НВК, «ІР-шки» Жуківцівської ЗОШ І-ІІ ст. та Трипілської ЗОШ І-ІІІ ст., «Хакери» Старобезрадичіської ЗОШ І-ІІІ ст., «Virtual defender», Великодмитровицької ЗОШ І-ІІІ ст., «Піксель» Дерев’янської ЗОШ І-ІІ ст., «Веб-кралі» Козинської ЗОШ І-ІІІ ст., «Флешки» Першотравенської ЗОШ І-ІІ ст., «Інтер-колобки» Семенівської ЗОШ І-ІІІ ст., «Смайлик» Маловільшанської ЗОШ І-ІІ ст.
На першому етапі журі, у складі Гайко Н.С., директора Обухівського РЦТДЮ, Юнчик В.О., координатора РУРСО та Терещенко А., екс-члена РУРСО мали оцінити виступи-презентації команд. Відчувалось, що учасники добре підготувались, за відведені 3 хвилини намагались якомога краще захистити емблему та назву своєї команди. Кожен виступ був не схожим на попередній. Учасники виконували пісні, під музичний супровід читали реп та вірші, демонстрували атрибути команди, плакати з гаслами, виявляли артистизм, кмітливість та креативний підхід.

Після жеребкування та проведеного Шевченко О.О., методистом РМК відділу освіти інструктажу командам був оголошений старт.

Команди-квестори мали рухатися за визначеними маршрутами по ключових пунктах, виконуючи завдання та отримуючи за правильні відповіді бали, враховуючи обмеженість у часі. На ключових пунктах їх чекали квестори, члени РУРСО з різними завданнями. Дорослим довелось швидко міркувати, використовуючи свої знання інтернет-термінів, інтернет-сленгу, малювати плакати на тему: «Ми – за безпечний Інтернет», складати тексти та читати реп, шукати ключ для виходу із квестової кімнати, розгадувати ребуси, розмальовувати «смайлики», виявляти неабияку кмітливість у пошуку КП, вміння знаходити вихід із неочікуваної ситуації, злагоджено працювати в команді.

Дякуючи РЗ «Золотий Фазан», під час заходу учасники та організатори мали можливість поласувати смачненьким та випити теплого чаю.

Після того, як усі команди дійшли до фінішу, журі оголосило переможців станційної гри. ІІІ місця дістались командам «Гуглики» Долинянського НВК, «Піксель» Дерев’янської ЗОШ І-ІІ ст., «Веб-кралі» Козинської ЗОШ І-ІІІ ст. та «Флешки» Першотравенської ЗОШ І-ІІ ст. ІІ місце вибороли – «ІР-шки» Жуківцівської ЗОШ І-ІІ ст. та Трипілської ЗОШ І-ІІІ ст. та «Інтер-колобки» Семенівської ЗОШ І-ІІІ ст. Переможцем гри стала команда «Антивірус» Підгірцівської ЗОШ І-ІІІ ст. Усі інші учасники отримали подяки, а Маловільшанські педагоги були відзначені журі номінацією «за швидкісний Інтернет».

Організатори вважають, що участь у квесті акцентувала увагу педагогів на важливості процесу змагання, як невідної частини станційної гри, привабливої для тих, хто в неї грає, адже задоволення, одержане від такого заходу , створює комфортний стан і підсилює бажання використовувати даний формат у роботі з дітьми. Успіхів вам колеги!

Висловлюємо щиру подяку командам РЗ «Золотий Фазан», арт- кав’ярні «Солодкий Блюз», кав`ярні «CoffeeDreams» та кав`ярні «Coffee&Cake» за допомогу у проведенні заходу!

Показати ще
WordPress Lessons