Новини Обухівщини

Інформація для пільгових категорій населення щодо санаторно-курортного оздоровлення

Порядок санаторно-курортного лікування пільгових категорій громадян здійснюється відповідно до постанов Кабінету Міністрів України № 354 від 23.11.2016 р. «Деякі питання санаторно-курортного лікування та відпочинок громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», та від №110 від 01.03.2017 р. «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення деяких категорій інвалідів санаторно-курортними путівками, та внесення змін до Порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 22 лютого 2006 р. № 187 від 31 березня 2015 р. № 200», де замість путівки передбачено укладання трьохстороннього договору (пільговик – управління соціального захисту населення – санаторій).

Відповідно до вище зазначених постанов пільгові категорії громадян отримали право вибирати заклад санаторно-курортного лікування згідно лікарської медичної довідки форми №070 за профілем лікування при умові, що обраний санаторно-курортний заклад відповідає вимогам встановленими цими постановами та готовий прийняти громадян пільгових категорій з узгодженою датою заїзду.

У базову вартість путівки, яку покриває держава, входить перелік послуг, який визначений наказом Міністерства соціальної політики.

Гранична вартість путівки на яку можуть розраховувати пільгові категорії громадян при виборі санаторію визначається щороку Міністерством соціальної політики за погодженням Міністерства фінансів.
Після закінчення санаторно-курортного лікування санаторій видає зворотній талон путівки та акт виконаних робіт. На підставі цих документів, які громадяни пільгових категорій подають до Управління соціального захисту населення Обухівської районної державної адміністрації за адресою: м. Обухів, вул. Київська, 24, тел. (04572) 5-03-52, здійснюється безготівковий розрахунок з санаторно-курортним закладом за надані послуги відповідно до укладених договорів.

Показати ще
WordPress Lessons