Новини ОбухівщиниОсвіта та наука

Про шкільний етап гри «Сокіл» («Джура») в Трипільській ЗОШ І-ІІІ ступенів

В Україні немає важливішого чинника, який би був і центром, і перехрестям, і змістом переважної більшості соціальних процесів, та важливішого компонента національної й територіальної консолідації, ніж козацтво. Саме цей феномен сприяв виробленню такого способу життя українського етносу, який допоміг йому вижити в умовах не тільки відсутності власної держави, але й за часів тотального знищення всього національного, самобутнього. За останні три з половиною століття український народ тричі піднімався на боротьбу за встановлення державної незалежності.

13 жовтня в Трипільській ЗОШ І-ІІІ ступенів (опорний навчальний заклад) пройшов шкільний етап військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Учні школи із задоволенням взяли участь у заході. Кожен рій (клас) дотримувався запропонованих умов і порядку виконання дій. Учні 5-9 класів змагалися у стрільбі з пневматичної зброї, долали туристко-спортивну смугу перешкод, виявляли свої вміння у змаганні «Рятівник», грі «Відун», силовому змаганні «Перетягування линви».

Молодші школярі, учні 1-4 класів були учасниками спортивних ігор та змагань: «Бій півнів», віджимання, біг «черепашка», «качалочка».

По закінченню змагань, діти пригощалися козацькою кашею, яку приготували члени батьківського комітету.

Показати ще
WordPress Lessons