Новини Обухівщини

Воїни правди і миру

14 жовтня все більше українців святкують День Козацтва та, згідно з указом Президента України, відзначають День захисника України.

До цієї дати Обухівська районна бібліотека для дорослих підготувала цикл заходів. В читальному залі бібліотеки оформлено книжкову виставку «Воїни правди і миру», на якій представлена література про різні періоди історії української армії, про її окремих видатних воїнів та воїнів АТО. Біля виставки бібліотекарі проводять інформаційні бесіди та огляди літератури.

14 жовтня в нашій історії – це насамперед християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, яку українські воїни з давніх часів мали за свою покровительку. Ця дата символізує нерозривний зв’язок усіх поколінь захисників України: воїнів Київської Русі, козаків, учасників збройних формувань УНР та ЗУНР, українців, які у складі збройних сил СРСР та партизанських формувань захищали батьківщину від фашистів, воїнів УПА та нинішніх захисників України. Саме тому День захисника України покликаний стати святом усіх сучасних воїнів та ветеранів.

Напередодні свята бібліотека провела літературно-поетичну годину «Мужність і відвага крізь віки» для ветеранів війни та праці в клубі «Ветеран». Бібліотекарі розповідали про подвиги українських воїнів, декламували проникливі вірші про воїнів, Небесну Сотню, неньку-Україну, які ветерани слухали з великою увагою, з відкритими серцями та безмежною вдячністю. Завідуюча районною бібліотекою для дорослих Л.Храпач привітала ветеранів з наступаючим святом і запросила до районної бібліотеки на огляд книжкової виставки.

Вітаємо зі святом всіх чоловіків, хто носить військову форму, хто щохвилини продовжує давати гідну відсіч ворогам та захищає нашу націю від поневолення. Вшануймо пам’ять тих, хто до останнього подиху боровся за мир на нашій землі.

Показати ще
WordPress Lessons